Media

Lehtiartikkelit, tiedotteet ja muuta


1. Lehtiartikkeli

Keski-Uusimaa viikko -lehdessä 9.-10. tammikuuta 2021

Keravalainen Atte Mallenius suomensi teoksen, jota Elvis Presleyn kerrotaan jakaneen ihmisille

Teksti ja kuva: Sanna Sarenius

Keravalainen Atte Mallenius oli kolmevuotias, kun Neil Armstrong matkusti kuuhun. Hän muistaa yhä sen hienon hetken, kun asiasta uutisoitiin.

- Siitä saakka lentäminen ja avaruus ovat kiinnostaneet minua, lentokone- ja avaruustekniikan diplomi-insinööriksi opiskellut mies kertoo.

Mallenius on etsinyt vastauksia muihinkin elämän suuriin kysymyksiin. Hän kutsuukin itseään henkistyneeksi ja mielenrauhan löytäneeksi.

- Minulle on aivan sama, onko minulla työtä tai tyttöystävää. Minulla on aina mielenrauha, mutta monella ei ole. Jos elää siinä ajatuksessa, että sitten kun löydän sitä tai tätä, sitten on hyvä, sitä ei voi ikinä saavuttaa, mies tietää.

Tilanne ei aina ole ollut yhtä hyvä. Kuusi vuotta sitten Malleniukselle satoi taivaan täydeltä kuraa niskaan.

- Minulle tuli ero ja jäin työttömäksi. Elämä tuntui todella kurjalta. Aloin etsiä vastauksia elämän suuriin kysymyksiin lukemalla erilaisia läsnäolon voimaan ja henkisyyteen liittyviä kirjoja.

Mallenius luettelee liudan teoksia, joista hän on ammentanut oppejaan. Mielenrauhaa ei kuitenkaan voi saavuttaa pelkästään lukemalla. Harjoitukset ja sen kautta saadut kokemukset ovat kaikki kaikessa.

- Esimerkiksi lukemassani Ihmeiden oppikirjassa on 1 400 sivua. Jokaiselle päivälle on oma harjoitus. Yksi niistä on sellainen, että mikään mitä tässä edessäni näen, ei merkitse mitään. Harjoittelu on hidasta, mutta tehokasta.

Löydettyään mielenrauhan Mallenius haluaa auttaa muitakin saavuttamaan sen. Siksi hän kirjoittaa nykyään aiheesta kirjoja.

Ensimmäisen vielä työn alla olevan kirjan kirjoitusprosessin aikana Mallenius luki erästä englanninkielistä vuonna 1914 kirjoitettua Impersonal life -nimistä teosta.

Koska kirjaa ei ollut saatavilla suomen kielellä, Mallenius päätti tehdä omakustanteena siitä suomennoksen, josta syntyi käännösteos nimeltä Persoonaton elämä.

- Ensin kustantaja sanoi, että voisimme tehdä siitä käännöksen, mutta diili olisi ollut huono ja prosessi hidas. Halusin teoksen nopeammin ihmisten saataville. Siksi tein sen omakustanteena, mies kertoo.

Alkuperäisen kirjan yksi tunnetuimmista faneista oli Elvis Presley, joka kuuleman mukaan kantoi kirjaa mukanaan kaikkialle ja jakoi kirjaa ihmisille.

- Hankalat ajat ja erityisesti nyt Covid-19, saavat ihmiset etsimään erilaisia keinoja olonsa helpottamiseksi. Tämä kirja on yksi hyvä lisäkeino helpotuksen etsimiseen.

Kirjan sanoman sisäistäminen voi Malleniuksen mukaan avata ymmärryksen elämän kipupisteiden tunnistamiseen ja ongelmien hälventämiseen. Mallenius varoittaa tulkitsemasta teoksen jumala-sanaa väärällä tavalla.

- Kirjan jumala tarkoittaa jumalaa sinun sisälläsi. Tällä ei siis viitata mihinkään uskontoon. Kirjaa kannattaa lukea noin 30 sivua, niin sen sanoma alkaa avautua, mikäli ihminen on juuri silloin vastaanottavaisessa tilassa.

Jos sanoma ei avaudu, kirjaan kannattaa palata myöhemmin uudelleen.

- Kun ihminen saavuttaa mielenrauhan, hänelle tulee vahvana tieto siitä, miten hänen milloinkin tulee toimia. Minulle esimerkiksi tuli vahva tunne siitä, että minun täytyy kirjoittaa tämä kirja suomeksi.

Kuva: Sanna Sarenius

2. Lehtiartikkeli

Sielunpeili -lehdessä 2/2021

3. Lehtiartikkeli

elvari -lehdessä 2/2021 

Elviksen fanittamaa kirjaa voi nyt lukea suomeksi. Tiedossa on hyvin se, että Elvis Presley luki ahkerasti yhtä kirjaa, piti sitä aina mukanaan ja jakoi sitä sadoille ihmisille. Kirja on vaikuttanut Elvikseen syvästi. Mistä on oikein kysymys, miksi kirja on käännetty ja minkälainen henkilö on sen suomentanut?

Atte Mallenius löysi "The Impersonal Life" -kirjan muutamia vuosia sitten etsiessä henkisen kehityksen opuksia. Myöhemmin hän tutustui siihen vielä syvemmin ja inspiroitui kirjaprojektinsa "Myllerryksestä mielenrauhaan" tiimoilta lopulta suomentamaan sen.

- "Oman kirjani kustantaja (Basam Books) kertoi, että tuon kirjan voisi suomentaa, kun olin siitä jo osan suomentanut omaa kirjaani varten. Ryhdyin kääntämään kirjaa yhä tarkemmin ja tarkemmin. Kustantajan aikataulu oli niin pitkä ja tunsin sisäisen paloni kertovan, että tämä suomennos pitää saada jouluksi markkinoille. Sen vuoksi kustansin kirjan itse Books on Demandin (BoD) kautta."

Persoonaton elämä -kirja-arvostelu

Amerikkalainen mystikko Joseph Sieber Benner (1872-1938) julkaisi alkuperäisen kirjan nimettömänä ensimmäisen kerran vuonna 1914. Kirja toimii herättävänä, aktivoivana henkisenä välittäjänä ja sillä on ollut miljoonia lukijoita.

Kirjan teksti pysähdyttää lukijan. Sen sisältämä tieto herättää sisäisen tietämyksen elämän moninaisuudesta. Kirjan yhtenä pääsanomana on kannustaa lukijoita etsimään itsessään olevaa todellista henkistä ohjausta. Kirjassa annetaan siihen seikkaperäiset ohjeet.

Kirjassa käsitellään monia aihealueita, kuten mielen hallintaa, tietoisuutta ja kuinka voi hallita ei pelkästään omaa vaan myös muidenkin tietoisuutta. Kirjan sanoman oivalluksen kautta pystyy käsittämään esimerkiksi halun, tahdon ja ideoiden tarkoituksen, mikä merkitys niillä on elämässä ja kuinka niitä voi valjastaa hyödylliseen käyttöön.

Elämänmatkan aikana on kuljettava monien haasteiden läpi ja matkan tarkoituksena on opettaa ja valmentaa meitä kohtaamaan erilaiset vastoinkäymiset ilman mielentyyneyden menetystä. Juuri haasteet opettavat meitä eniten. Jotta haasteita oppisi käsittelemään tarvitaan henkistä kehitystä - eikä niinkään turvautumista ulkoisiin neuvoihin.

Persoonaton elämä kirja opettaa löytämään totuuden ainoasta olemassa olevasta todellisesta lähteestä, omasta sisimmästämme. Luomalla yhteyden ja opettelemalla kuuntelemaan omaa sisintämme, saamme jokainen yksilölliset ohjeet, jotka on tarkoitettu juuri itsellemme.

Näyte kirjan luvusta 5 (Avain): " MINÄ teen tämän ihmisen organismin kanssa ja sen kautta. Ihminen luulee, että hän ajattelee, mutta se olen Minä, Todellinen Minä hänessä, joka ajattelee hänen organisminsa kautta. Tämän ajattelun ja hänen puhumansa sanan kautta Minä saan aikaan kaiken, minkä ihminen tekee ja teen ihmisen ja hänen maailmansa kaikeksi siksi mitä ne ovat.

On samantekevää, vaikka ihminen ja hänen maailmansa eivät olisi sitä mitä hän luulee niiden olevan.

Ne ovat juuri sellaisia, joiksi Minä ne loin Omaa Tarkoitustani varten.

Mutta, jos Minä teen kaiken ajattelun, ihminen ei ajattele eikä osaa ajatella, kuulen sinun sanovan. Niin, se näyttää mysteeriltä, mutta se paljastetaan sinulle, kun perehdyt huolellisesti seuraavan:

Sillä MINÄ opetan sinua - ihmistä - MITEN ajatella."

Kirja toimii parhaiten jo jonkin verran henkisistä asioista kiinnostuneille henkilöille, mutta se voi puhutella yllättävästi hyvin erityyppisiä henkilöitä. Suosittelen lämpimästi tutustumaan kirjaan!

- "Tie on ollut pitkä. Viimeisen seitsemän vuoden aikana olen keskittynyt siihen yhä enemmän. Sysäyksenä toimi henkilökohtaisen elämän vaikeudet: toinen avioero, työn ja yrityksen menetys ja sitä myöden taloudellinen ahdinko, oman ja äidin asunnon menetys ja velkavankeus. Siinä tilanteessa ihminen joko nöyrtyy tai vain vihastuu ja alkaa vastustamaan. Lopulta menee niin polvilleen, ettei halua enää jatkaa pahassa olossa vaan etsii ratkaisua. Ratkaisu löytyy sisältä."

Mitä hyötyjä olet havainnut henkisestä kehityksestä?

- "Olen saanut sitä kautta monia etuja: mielenrauhan ja todellisuuden näkökyvyn. Niiden kuvaileminen on hankalaa, koska ihmisen kokemus on siinä merkitsevässä asiassa. Kokemus voittaa aina kirjatiedon."

- "Kirja, tai joku muu ulkoinen seikka, voi toimia aktivaattorina, katalysaattorina henkisellä polulla, mutta lopulta työ tehdään sisäisinä oivalluksina ja harjoituksin. Elämä tulee niin paljon miellyttävämmäksi henkisen kehityksen myötä. Elämän draamat harvenevat ja mitkään vaikeudet eivät joko tunnu miltään tai niiden voimallisuus on alempi ja kesto lyhyempi. Pääsee nopeasti takaisin mielenrauhaan, tyyneyteen. Ilman sitä on vaikea tehdä hyviä päätöksiä ja keskittyä olennaiseen. Myös työteho on parempi."

Elvis on ollut osa elämääni

Mallenius kertoo Elviksen olleen jo nuoruudessa erikoisella tavalla läheinen hänelle.

- "Kuuntelin Elviksen biisejä ja mielestäni hän on maailman paras laulaja. Laulaminen on niin vaivatonta. Jännä seikka tässä on, että teininä tutustuin ja ystävystyin kaveriin nimeltä Elvis-Pate. Hän toimitti itsenäisesti Elvis-lehteä ollessaan 15-vuotias - ja oli jo toimittanut kirjaa jonkin aikaa. Hän tuntui tietävän todella paljon Elviksestä. Olisi hienoa tietää mitä hänelle ja Elvis-lehdelle kuuluu."

Tiedon välittäminen tehtävänä

Keravalainen Mallenius, 55, on koulutukseltaan lento- ja avaruustekniikan diplomi-insinööri. Hän kokee tehtäväkseen oikean tiedon jakamisen suurelle yleisölle.

- "Tällä hetkellä kirjoitan aktiivisesti kahta kirjaa. Terveysuskomusten purkamiseen tähtäävää kirjaa nimellä 'Tietämättömyys tappaa', jota varten olen kahlannut satojen vertaisarvioitujen tutkimusten ja muiden dokumenttien läpi. Siinä lukija saa paljon tärkeää tietoa sairauksien juurisyistä ja avaimia pysyä terveenä. Sitä kirjoitin jo kuusi vuotta sitten englannin kielellä, mutta nyt siis teen sen suomeksi."

- "Toinen kirjani on edellisen tavoin intohimoni. Se käsittelee sitä, kuinka ideointikykyä voi lisätä merkittävästi. Kirjassa käsittelemäni aiheet ovat uusia ja tulokset ällistyttäviä. Olen ollut monissa töissä esimerkiksi tuotekehityksessä ja hankinnassa, joissa on ideointia käytetty. Niiden kokemusten ja muiden havaintojeni perusteella voin sanoa, että tässä kirjassa esittelemilläni työkaluilla ja menetelmillä ideointikyky moninkertaistuu. Aivan huikea juttu! Siitä kirjasta voi tulla menestys jopa kansainvälisesti. Siihen en ole vielä hakenut kustantajaa... ja kiinnostuneet voivat ottaa asian tiimoilta yhteyttä."

4. Live-videohaastattelu

Basam Books -videohaastattelu 02/2022 kirjasta Myllerryksestä mielenrauhaan

5. Videokeskustelu Olli Postin kanssa

Olli Postin kanssa jutusteltiin tärkeistä asioista 07/2022...