Draamalle loppu

05.11.2022

Monet voivottelevat päivät päästykseen elämänsä draamoja. He kertovat sanatarkasti mitä toiset ovat heille tehneet tai olleet tekemättä. Mutta vain pieni osa heistä etsii aitoa poispääsyä tilanteestaan. Aika outoa, vai mitä?

Nimittäin, aika usein nämä ihmiset identifioituvat kaikenlaiseen nälvintään, riitoihin ja draamaan. Suorastaan hakevat niitä. Tämä johtuu persoonan ja egon hemmottelusta ja syvällä mielen sopukoissa väijyvistä peloista.

Ensi alkuun sellaiset ihmiset, jotka haluavat muutoksia ainaiseen taisteluun − tai ainakin tavan takaa toistuviin elämän alamäkiin ja draamoihin - voivat löytää tiensä erilaisiin elämänhallinnan opuksiin ja psykologisen kirjallisuuden pariin.

Niistä he ajattelevat löytävänsä avuin. Näitä kirjoja on tuhansia ja ihmiset ovat niitä lukeneet vuosikymmenien aikana, mutta niiden avulla ei näytä juuri koskaan ratkaisua löytyvän. Sellaiset opukset saattavat aluksi tuntua lukijasta hienolta ratkaisulta, mutta orastavan alun jälkeen nämä avut valjastetaan egon käyttöön.

Tämä tapahtuu poikkeuksetta, niin ettei itse ihminen tätä havaitse. Näiden kirjojen opeista saadaan siis uusia virikkeitä egojen väliseen taisteluun ja elämändraaman alituiseen ruokkimiseen.

On kuitenkin olemassa toimiva tapa päästä elämän draamoista eroon. Siihen löytyy eri malleja, polkuja ja menetelmiä, jotka saavat todellisia muutoksia aikaan itse näitä menetelmiä käyttävissä ihmisissä sekä heidän kohtaamissaan ihmisissä, jolloin elämäntilanteet eivät ole enää alituista ahdinkoa ja draamaa.

Näitä menetelmiä olen havainnollisesti kuvannut kirjassani Myllerryksestä mielenrauhaan. Se on tie, joka vie pois elämän myllerryksestä mielenrauhaan. Pääset perille. Otatko Sinä vastaan haasteen ja löydät mielenrauhasi − vai jatkatko vanhaan malliin?